Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi | Bucak Sağlık Yüksekokulu

14 KASIM DÜNYA DİYABET GÜNÜ ETKİNLİĞİ YAPILDI.

16-11-2018

14 KASIM DÜNYA DİYABET GÜNÜ, BUCAK SAĞLIK YÜKSEKOKULU TARAFINDAN DÜZENLENEN ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Bucak Sağlık Yüksekokulu tarafından düzenlenen Dünya Diyabet Günü bir dizi etkinlikle kutlandı.

Etkinlikler kapsamında Bucak Cumhuriyet Meydanında farkındalık oluşturmak için stant kuruldu. Bucak Kaymakamı ve Bucak Belediye Başkan Vekili Sayın Yalçın SEZGİN’in basın açıklamasından sonra başlayan etkinlik, Kaymakam Yalçın SEZGİN’e yapılan kan şekeri ölçümü ve risk değerlendirmesi ile devam etti. Bucak Halkının yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte vatandaşların diyabet risk değerlendirmesi, kan şekeri ve tansiyon ölçümü gerçekleştirilerek diyabet hastalığı hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Bisikletli bir grup öğrencimiz Bucak ilçemizde halkımıza diyabet ile ilgili broşürler dağıtarak vatandaşların farkındalıklarını arttırmayı hedefledi.

Etkinliklerin ikinci aşamasında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin DALGAR’ın katılımları ile bir konferans düzenlendi. Konferansın açılış konuşmasında Bucak Sağlık Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Soner DÖNMEZ 14 Kasım Dünya Diyabet Gününün tarihçesi ve önemi hakkında bilgilendirme yaptı.

Konferans kapsamında, Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Mehmet KÖK “Diyabetin Klinik Seyri ve Tedavisi” ile ilgili bilgilendirme yaparken, Bucak Sağlık Yüksekokulunda görevli Dr. Öğr. Üyesi Sibel ŞENTÜRK “Diyabet Hastalığında Hemşirelik Yönetiminin” nasıl yapılması gerektiği konusunda öğrencilerimizi bilgilendirdi. Son olarak Özel Lider Hastanesinde görevli Diyetisyen Neslihan UĞUR Diyabette Nasıl Beslenilmesi gerektiği konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Sunumlarının ardından konuklarımıza teşekkür belgeleri takdim edildi.