Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi | Bucak Sağlık Yüksekokulu

MEME KANSERİ FARKINDALIK VE BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ.

02-11-2018

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Bucak Sağlık Yüksekokulu ve Bucak Devlet Hastanesi işbirliği ile düzenlenmiş olan ‘Meme Kanseri Farkındalık ve Bilinçlendirme’ etkinliği 30.10.2018 tarihinde Bucak Devlet Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Bucak Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem AYDIN ACAR moderatörlüğünde; Bucak Devlet Hastanesi Dahiliye Hemşiresi Nazan TUNCEL ÇETİN ‘Meme Kanseri ve Erken Tanısı’ başlıklı bir sunum yaptı. Meme kanserinin erken teşhisi ve toplumun bilinçlendirilmesinin öneminin vurgulandığı sunum sonrasında Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Bucak Sağlık Yüksekokulunda görevli Arş. Gör. Dr. Nurten TERKEŞ kendi kendine meme muayenesinin nasıl yapılacağını maket üzerinde uygulamalı olarak gösterdi. Arş. Gör. Dr. TERKEŞ daha sonra etkinliğe katılan öğrenci ve katılımcıları sahneye davet ederek, onlarında maket üzerinde uygulamayı tatbik etmelerini sağladı.

Etkinlik sonunda Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Bucak Sağlık Yüksekokulu öğrencileri tarafında hasta ve hasta yakınlarına meme kanseri ile mücadelenin simgesi pembe kurdeleler ve pembe balonlar dağıtıldı.